Posts

BACAAN KENCING MANIS MAK TURUN DARI ANGKA 8 KE 5.3!

Image
"Terima kasih sangat-sangat"

Terharu kan kalau Mak cakap macam tu kat kita
Seronok bukan kepalang hati anak ni bila Mak bagi feedback positif petang tu !

Sekadar gambar hiasan

Pada awalnya Mak sahabat Kakmuja ni ada healing bila 1st time cuba Vivix

Demam panas ! Almost 5days




Hati dah tak keruan. Nak teruskan atau tak
Hari ke-6 sampai la sekarang dah tak dengar Mak mengadu demam lagi

Tiba-tiba..

Mak whatsapp cerita feedback positif petang tu
Ya Allah Alhamdulillah biiznillah ! 
Ternyata senyuman terus terukir di bibir bila Mak cakap yang kesihatan dia bertambah baik bila konsisten Vivix
Vivix hanya asbab. Semua atas izin Nya jua :")



Bacaan kencing manis turun dari 8 ke 5.3

Vivix sama sekali bukan ubat. Tapi kandungan polifenolnya dan minuman yang tinggi antioksidan ini membantu penyembuhan sakit yang dialami


Vivix

Seronok Kakmuja dengar feedback ni
Mak sahabat yang dulunya ada sakit pinggang, kencing manis, darah tinggi dan luka accident yang masih sakit dari tahun lepas beransur kurang …

IBU MENYUSU INI TAK SANGKA DENGAN CONSUME SET MENYUSU DAPAT BANTU KURANGKAN SAKIT BELAKANG AKIBAT BIUS BERSALIN CEASER

Image
Ibu anak 1 ini meluah masalahnya yang dihadapi oleh rata-rata ibu di Malaysia iaitu..
Masalah Kurang Susu Badan
Dah macam-macam jenis suplemen milbooster dia cuba. Semua tak jalan. Susu tetap sama

Sedih kan.. Anak meragam menangis nak minum susu :'(Ibu bertekad tak nak campur lagi susu tepung sebab anak kecil lagiDan lihatlah keajaiban selepas ibu ini mencuba Set Menyusu Basic
Esp Alfalfa Ostematrix



"So far saya ambil Esp dan Alfalfa, saya perasan susu dah pekat sikit. Kalau tak cair je"


"Badan saya sakit bila tidur terlentang asbab efek bius ceaser. Malam pertama saya makan Ostematrix, esoknya saya bangun ok je kak"Konon ibu menyusu consume untuk bantu menyusu. Tapi effect lain pulak dapat. Syiok ka tak syiok?


Syiok kannnn:")
Susu pekat anak kenyang lama. Takda lah baby mengempeng lama lama kan ;")Ada ibu ibu menyusu kat sini ada masalah susu kurang, susu cair dan seumpamanya?Meh roger, Kakmuja bantu
Wasap.my/60193258527Free tips dari Kakmuja untuk banyakkan …

IBU ANAK 3 NI NAMPAK MUDA SENTIASA! APA RAHSIANYA?

Image
Banyak mata-mata yang memandangnya. Tak berkedip!
Tak percaya kalau cakap wanita ini sudah ada anak tiga
Sebut je Ayu Raudhah semua kenal kan. Nama yang tidak asing lagi dalam dunia hiburan masa kini





Kakmuja adore sangat dengan dia!

Apa cerita kalau ada muka AR Kakmuja akan layan
Punya la minat sebab dia cantik sangat! Always nampak muda 😍
Nak aje Kakmuja tanya apa AR makan sampai boleh maintain lawa walau anak tiga!















Rupa-rupanya..
AR ni salah seorang artis peminat tegar #SirapSedap!




MasyaAllah!..
Patot la always nampak cantik dan maintain muda

Bukan Ayu Raudhah je consume, Rita Rudaini dan Emma Maembong pun dok gogok! 😱

Sebab..

Dalam Vivix ada bahan-bahan yang kaya dengan polifenol dan antioksidan

Apa benda tu?..

Ia bahan semulajadi yang dapat bantu melambatkan proses penuaan. Which is awet muda





Bayangkan..
Dari sekarang kita dok gogok #SirapSedap ni
10 20 tahun akan datang, ada orang tegur kita tak berubah macam masa kita anak dara!
Masih cantik macam umur kita 20an dulu. Wahhh! 😱
Rasa nak lompat sa…

GASTRIK HILANG TANPA SENGAJA!

Image
"Tu lah.. Orang makan nasik kau makan asam!"


Membebel abang. Masa tu kami sekolah rendah lagi 😄
So bermula lah perjalanan Kakmuja sebagai pesakit gastrik




Kecik-kecik dah kena makan ubat weh! Sabar jela.. Kita budak! Tak nak sakit. Nak taknak wajib la telan ubat tahan sakit tu

Setahun jugak lah Kakmuja bergantung ubat gastrik doktor sebab kejap-kejap dia datang




Gastrik ni orang cakap berpunca dari asid perut yang menghakis dinding perut. Maksudnya banyak asid terkumpul dalam perut pesakit gastrik ni
. Mana taknya..
Waktu rehat orang makan nasik, Kakmuja makan asam. Minum air gas. Sebab Kakmuja jenis susah nak makan makanan berat!

Akibat dari gastrik, Kakmuja kerap pedih hulu hati, muntah dan badan berangin

Kecik-kecik dah makan ubat tahan sakit. Sampai bila la nak bergantung ubat je kan. Taknak lah. 10tahun lagi effect buah pinggang!

Haish takutlah..

Lepastu, gastrik dah hilang bila dah masuk sekolah menengah. Sebab dah pandai jaga timing makan
Dannn..
Gastrik Kakmuja secara tak sengaja j…

IBU MUDA ANAK 2 TIADA LAGI DERITA SAKIT LUTUT

Image
"U MUDA LAGI TAPI DAH KENA SAKIT LUTUT?"


Jelingan sinis satu ikat tepi untuk suami tercinta 
Padu dia perli kita eh! Sabar jela hati ni. Dalam hati sakit hati jugak kena perli ni kan =D
. Kakmuja tak tahu kenapa sakit lutut ni sangat sinonim dengan Kakmuja
Sejak dari mula bekerja lagi. Masa tu tahun 2010
. Bila jumpa doktor, katanya banyak sangat berjalan. So once banyak berjalan, kerap berlaku geseran di situ




Sakitnya bukan kepalang. MC la Kakmuja kalau kena masa bekerja sebab tak boleh berjalan elok. Nak sentuh lantai ibarat tersentuh jarum kat tapak kaki!

Rupanya bila buat bacaan..
Antara punca sakit lutut,
1. Umur makin meningkat 2. Berat badan berlebihan/Obesiti 3. Baka/Keturunan 4. Jantina (wanita paling berpotensi) 5. Tekanan sendi berpanjangan 6. Cedera/Trauma
So masa tu ciri-ciri no 4 dan 5 memang kena kat batang hidung 




Makin usia meningkat, makin tidak mudah untuk kita mencegah kekurangan tulang rawan


Sungguh lah..

Kita orang perempuan ni kan bukan sedikit tugasannya. Contoh suri rum…

IBU ANAK 1 LEGA DAPAT MENYUSUKAN ANAK TANPA SAKIT PINGGANG LAGI

Image
Sakit pinggang!


Siapa yang tak pernah kena sakit pinggang? Rasanya, rata-rata ibu-ibu mesti pernah merasa sakit ni
Ku pernah bersahabat baik dengan sakit pinggang awal tahun lalu
. Bukan sakit pinggang biasa-biasa, tapi sampai kena panggil tukang urut datang. Selagi tak urut selagi tu badan dok keras kejung! Boleh meleleh air mata dok tahan sakit 

Bila sakit pinggang menyerang, pinggang rasa dicengkam kuat. Urat bagai dikunci rapat! Kadang rasa nak patah pinggang bila berpusing

Nak solat apatah lagi. Dah rupa orang tua bila sakit pinggang ni
Kesan sakit pinggang, ku jadi panas baran. Takda mood. Anak salah sikit jeritan yang bertalu2 ku lemparkan

"Allahu.. Kenapa dengan aku ni.. Anak tak salah pun" 
. Tak nak berharap dengan painkiller semata-mata. Bayangkan dok telan painkiller je. 10 tahun lagi? 20 tahun lagi? Rosak buah pinggang asbab ubat
Sekarang Kakmuja dah dapat effect positif dari telan Ostematrix bulan lepas dan nak share kebaikan ni dengan sahabat Kakmuja yang ada masalah yan…

MASALAH SEMBELIT CIKGU SELESAI TAK SAMPAI 1 HARI HANYA DENGAN PIL SUSU RM61

Image
Pernah dulu ku susah nak membuang. Sembelit! Bayangkan dok dalam toilet lama gila. 1 jam tak keluar apa!





Perut dok memulas macam tunggu bom nak meletop tapi tak keluar. Seksa oi! 

Rasa nak pecah perut! Sampai menangis sebab sembelit dalam toilet lama sangat
Akibat sembelit, badan rasa penuh angin. Peluh berbau. Perut buncit macam mengandung 3 bulan! Kulit kusam sebab dok simpan benda tak elok dalam usus lama sangat
. Jangan buat main dengan sembelit. Sembelit kalau dibiar lama boleh jadi buasir. Jiran ku sampai warded dan baru operation buang buasir

Bayangkan sembelit ni dok ada 10 tahun lagi?  20 tahun lagi?

Lepastu apa jadi? Bila warded doktor sahkan ada kanser usus. Usus pecah akibat kerja keras disebabkan sembelit durjana ni!

Ku fikir masa tu berapa la kos operation gara2 sembelit ni. Dengan sakit lepas operation lagi. Adoi ngeri!

Sampai la satu hari Kakmuja dapat whatsapp dari Cikgu Fiza bertanyakan pil susu Ostematrix untuk masalah sembelit dia
. Bukan setakat cuba. Tapi Cikgu Fiza minum 3l…