MASALAH SEMBELIT CIKGU SELESAI TAK SAMPAI 1 HARI HANYA DENGAN PIL SUSU RM61

Pernah dulu ku susah nak membuang. Sembelit! Bayangkan dok dalam toilet lama gila. 1 jam tak keluar apa!





Perut dok memulas macam tunggu bom nak meletop tapi tak keluar. Seksa oi! 


Rasa nak pecah perut! Sampai menangis sebab sembelit dalam toilet lama sangat

Akibat sembelit, badan rasa penuh angin. Peluh berbau. Perut buncit macam mengandung 3 bulan! Kulit kusam sebab dok simpan benda tak elok dalam usus lama sangat

.
Jangan buat main dengan sembelit. Sembelit kalau dibiar lama boleh jadi buasir. Jiran ku sampai warded dan baru operation buang buasir


Bayangkan sembelit ni dok ada 10 tahun lagi? 
20 tahun lagi?


Lepastu apa jadi? Bila warded doktor sahkan ada kanser usus. Usus pecah akibat kerja keras disebabkan sembelit durjana ni!


Ku fikir masa tu berapa la kos operation gara2 sembelit ni. Dengan sakit lepas operation lagi. Adoi ngeri!


Sampai la satu hari Kakmuja dapat whatsapp dari Cikgu Fiza bertanyakan pil susu Ostematrix untuk masalah sembelit dia

.
Bukan setakat cuba. Tapi Cikgu Fiza minum 3liter air sehari dan makan banyak buah 


11 Malam
Pagi esoknya

Macam magic!


.
Dia update Kakmuja yang dia dapat membuang dengan lancar pagi tu! No more sembelit pagi-pagi

Seronok bukan kepalang Cikgu Fiza sebab sembelit dah nyah lama dari diri cikgu. Mengajar pun sambil senyum wooo 😄

.
Siapa ada sembelit tu cepat2 la rawat ye

Nak Ostematrix untuk sembelit roger Kakmuja nah. Kakmuja tak makan orang. Jangan takut 😋




.
.
Muja Mukri

Wasap.my/60193258527/NakSetSembelit

#MenulisDariHatiShaklee
#ShakleeEffectsSahabatSendiri
#ShakleeSabakBernam
Share this article:

No comments:

Post a comment