ADIK TAK PERCAYA HANYA BERMODALKAN RM140, MASALAH PERUT BUNCIT SELESAI DALAM MASA 1 BULAN


"Mengah nak oiii !" 


Kedengaran seorang Makcik mengeluh semasa menaiki tangga. Ku simpati melihat Makcik itu

Berpeluh-peluh dia melangkah satu anak tangga demi satu anak tangga dengan wajah yang keletihan

Pernah ku berperut buncit lepas bersalin ketika dulu. Tengok depan cermin..


"Allah perut aku.. Sedihnya.." 


Sampaikan nak pakai baju besar-besar je sebab nak sorok perut buncit. Malu ! 

Kalau bergambar pun mesti duduk sorok-sorok belakang kawan. Cover-cover pulak dengan tangan. Takut kantoi berperut buncit dalam gambar. Nanti orang ejek 😥

.
Walaupun Husband tak tegur tapi ku sendiri rasa malu. Tengok balik gambar-gambar masa wedding. Nak sangat perut ramping macam dulu


Itu kisahku dulu..


Macam tulah jugak perasaan adik second last bila ku tegur yang perut dia dah buncit lepas kahwin 

Memang buncit gila!

.
Masa ku nak bersiap balik ke kampung, dia bertanya..


"Jap Kak! Nak makan ubat apa eh untuk perut buncit aku ni? Aku dah lah kerja kren. Nak panjat tangga pun mengah. Tak larat. Aku kerja duduk je. Exercise malas. Tau-tau je perut aku dah buncit! Malu la kawan-kawan aku tegur. Kau pun tegur. Hilang lah kemachoan aku! Baju tshirt aku pun semua sangkut tang perut. Dah macam orang pregnant 6 bulan dah"


Panjang lebar dia mengulas masalah dia. Esh kesiannya





Terpaksa la ku postpone sekejap nak balik kampung masa tu. Ku suggest Omega Guard Shaklee sambil coaching dia cara makan

Dia bukan sahaja cuba. Tapi dia rajinkan diri exercise dan jaga makan jugak. Jogging time weekend dan amalkan makan suku2-suku separuh. Semangat dia tinggi demi nak nyahkan perut buncit yang mengganas tu!

.
Lagi sekali ku balik Ampang bercuti ke rumah Mak. Dan ku terkejut beruk!

Macam magic!

Adikku dah tak berperut buncit lagi. Rasa macam dah berganti badan baru. Wow sangat! Dia tak percaya hanya bermodalkan RM140 bulan lepas, masalah perut buncit dia selesai dalam masa 1 bulan sahaja

.
Seronok dia sebab dah tak kena ejek perut buncit lagi dengan Kakak dia ni. Hahaa

Nak main kejar-kejar dari pagi sampai malam dengan anak-anak buah pun dah tak mengah lagi sebab perut buncit dah lama say good bye!

Oh adik ku. Kan hensem perut dah tak buncit 😋
.
.
Muja Mukri

Wasap.my/60193258527/SetPerutBuncit

#MenulisDariHatiShaklee
#ShakleeEffectAdikSendiri
#ShakleeSabakBernam
Share this article:

1 comment:

  1. terimakasih atas informasinya dan jangan lupa kunjungi kami di http://blackwaletfacialsoap.com

    ReplyDelete