IBU MUDA ANAK 2 TIADA LAGI DERITA SAKIT LUTUT


"U MUDA LAGI TAPI DAH KENA SAKIT LUTUT?"


Jelingan sinis satu ikat tepi untuk suami tercinta 

Padu dia perli kita eh! Sabar jela hati ni. Dalam hati sakit hati jugak kena perli ni kan =D

.
Kakmuja tak tahu kenapa sakit lutut ni sangat sinonim dengan Kakmuja

Sejak dari mula bekerja lagi. Masa tu tahun 2010

.
Bila jumpa doktor, katanya banyak sangat berjalan. So once banyak berjalan, kerap berlaku geseran di situ





Sakitnya bukan kepalang. MC la Kakmuja kalau kena masa bekerja sebab tak boleh berjalan elok. Nak sentuh lantai ibarat tersentuh jarum kat tapak kaki!


Rupanya bila buat bacaan..

Antara punca sakit lutut,

1. Umur makin meningkat
2. Berat badan berlebihan/Obesiti
3. Baka/Keturunan
4. Jantina (wanita paling berpotensi)
5. Tekanan sendi berpanjangan
6. Cedera/Trauma

So masa tu ciri-ciri no 4 dan 5 memang kena kat batang hidung 





Makin usia meningkat, makin tidak mudah untuk kita mencegah kekurangan tulang rawan


Sungguh lah..


Kita orang perempuan ni kan bukan sedikit tugasannya. Contoh suri rumah. Bergerak non-stop! Nak tido malam baru berhenti bergerak





So.. Doktor sangat-sangat suggest supaya Kakmuja rajin-rajin minum susu sebab Kalsium sangat baik untuk tulang sihat dan kuat





Kakmuja tak suka minum susu! Then doktor cakap tak minum susu, ambillah kapsul Kalsium untuk ganti Susu


So Kakmuja pilih kapsul ni dan kesan dia sangat wow!

MasyaAllah sepantas 1 hari


Alhamdulillah..

Sejak rajin 'telan' susu ni, sakit lutut dah jarang sekali kunjung tiba. Yang penting kenalah konsisten 



Ostematrix adalah Kapsul Kalsium.
1biji = 1gelas susu berkalsium tinggi


Ada geng dengan Kakmuja muda-muda dah sakit lutut?

Atau ada Mak Ayah sedang menderita sakit lutut?

Boleh roger Kakmuja di talian di bawah ni ok =)

Wasap.my/60193258527/SetSakitLutut
.
.
Muja Mukri
Your Trusted Shaklee Independent Dist.
ID: 1241667

Share this article:

No comments:

Post a Comment