PENGALAMAN BEST KAKMUJA DENGAN SET MENYUSU OHSEM (SHAKLEE)

Apa yang best sangat tu?

Nak tau kena la baca sampai habis kan..! Hehee

Macam mana Kakmuja berkenalan dengan Set Menyusu Ohsem ni adalah sebab Kakmuja dah jatuh cinta dengan Set Hamil yang Kakmuja dok makan sepanjang hamil anak no.2



APA YANG BEST SANGAT TU?

Ada 3 point yang Kakmuja sangat teruja sebab dapat kesan yang sangat ohsem pada diri Kakmuja sendiri!

Jom baca kalau nak tahu =)

1. Mampu Menyusu Kedua-dua Anak Sampai 2tahun

Anak sulung, Kakmuja dapat fully DF dia betul-betul sampai umur 1tahun. Dan 1tahun 1bulan dah mula campur susu formula untuk dibekalkan pada pengasuh

Dek kerana naif nya Kakmuja dalam ilmu penyusuan dan lambat dipertemukan dengan Set Menyusu Ohsem ni, membuatkan Kakmuja kekurangan stok susu. Sedih sangat-sangat masa tu

Tapi di rumah masih mampu DF abg Aman sampai dia 2tahun. Cuma sedih sebab dah campur susu formula. Dan 2tahun jugak dia wean off

Anak no.2 Kakmuja dah setting siap-siap supaya pengalaman masa anak sulung dijadikan iktibar

Kakmuja mulakan dengan Set Hamil bila tahu Kakmuja pregnant 2nd baby. Dan diikuti Set Berpantang dan Set Menyusu

Dan Alhamdulillah biiznillah.. Masa berpantang, peti sejuk beku rumah Mertua Kakmuja dibanjiri dengan stok susu yang melimpah ruah!


Sekadar gambar hiasan sebab Kakmuja tak simpan gambar masa tu. Ayoyooo

Bukan tu sahaja, masalah stok susu melimpah ruah mula berjangkit ke rumah Mak Kakmuja pulak! =D (Kakmuja stay di rumah Mak di Ampang asbab kami adalah weekend Husband and Wife)

Once rakan-rakan yang datang melawat masing-masing dok terkejut beruk tengok stok susu adik Kacah masa tu

Best ke tak ada stok susu melimpah ruah? Mestilah best kan! =)

Dan lagi best, anak no.2 ni Kakmuja mampu DF dia sampai sekarang dia berumur 1tahun 10bulan tanpa campur susu formula. I'm so happy Mom!

2. Terkurus Tanpa Sengaja

Ni part yang paling best sekali! Hehee Ada orang cakap kat Kakmuja.. 

"Muja tu menyusu anak boleh la kurus!"


Ohhh kalau gitu, ada je BF Mom yang tak kurus-kurus. Haa guane tu? Cer kabooo. Hahaa

Memang tak dinafikan menyusu anak memang boleh kurus. Sebab setiap kali sesi menyusu, 500kalori akan hangus terbakar!

So bila tengok Kakmuja sekarang anda akan tau betapa kuatnya adik Kacah DF! Hehee


Nampak beza tak?
Gambar before tu lengan sado dan muka bulat
Gambar after lengan dah susut dan pipi dah kecut =D


Badan mak anak 2. Boleh caya ke? Hahaa

Ini lah penyedut lemak yang setia dengan Kakmuja sampai hari ini

Best ke tak sambil menyusu Mak boleh kembali ramping macam anak dara?

Tersangat best kan! =)

3. Rasa Badan Bertenaga dari Biasa

Kakmuja sedar kalau Kakmuja terlalu kurus Kakmuja akan ada effect!

Selalu penat

Takda tenaga

Muka pucat

So i need the makanan tambahan untuk bantu tubuh Kakmuja lebih sihat bertenaga

Nak taknak badan Kakmuja kena kuat! Kena ada tenaga dan kena sihat! Macam mana nak susukan anak kalau Mak pun lembik, lunyai, kurus kering, nak berjalan pun tak larat? 

Lu pikirlah sendiri ! 
Bak kata Nabil Raja Lawak =D

Best ke tak sambil menyusu, badan sihat bertenaga? Mak berseri-seri dan tak kusam macam dulu?

Best kannn! =)



So bagi Kakmuja suplemen sangat penting bagi Kakmuja yang BF Mom ni

Yelah nama pun makanan tambahan kan. So memang fungsi dia untuk cukupkan apa yang kurang pada tubuh Mak tu

Kadang Mak ni makan pun tak sempat. Baru anak 2. Mana dengan kerja-kerja rumah lagi. Jaga anak2. Bisnes lagi

Takda bantuan suplemen memang pipi tersembam jela ke lantai Kakmuja ni. Hahaa

Ok sekian entry Kakmuja kali ni. Ada apa-apa nak tanya berkenaan Set Menyusu Ohsem ni boleh whatsapp Kakmuja terus di talian berikut ye



Moga sharing ini dapat memberi manfaat pada sesiapa yang memerlukan. InshaaAllah

Bertemu di lain entry =)

Salam Sayang,

Muja Mukri
Ejen Shaklee Kesayangan Anda

Wasap.my/60193258527

Id: 1241667
Fb: Muja Mukri
Fb Page: By Muja Mukri
#ShakleeSabakBernam

Share this article:

No comments:

Post a comment